çikolata
çikolata saklama kosulları
Çikolatayı Nasıl Saklanır ?
Çikolatanın saklama koşullarını merak mı ediyorsunuz ? Çikolatanın tazeliğini ve lezzetini korumak istiyorsanız Bunlara dikkati edin
Çikolatanın
tazeliğini korumak istiyorsanız çikolatayı daima kuru ve karanlık bir
yerde ve 16°C ile 20°C arasında bir ısıda saklayın. Hiçbir zaman
buzdolabına koymayın. Ayrıca 10°C'yi geçen ısı değişikliklerine tabi
tutmayın; aksi takdirde çikolatanızın yüzeyinde parlak bir beyaz tabaka
belirebilir. Bu çikolatanın tadını etkilemez ama tabii ki, parlak, koyu
renkli ve güzel görünümlü pralin ve çikolata çubukları çok daha çekici
olmaktadır. Çikolatayı hiçbir zaman keskin kokulu diğer yiyeceklerin
yanında saklamayın; çikolata çok kolayca diğer kokuları emebilmektedir
ve bu çok sevdiğiniz çikolatanın eşsiz tadını olumsuz etkileyebilir.
Kaliteli kakao, koyu ve sütlü çikolata doğal nedenlerden dolayı uzun bir raf ömrüne sahiptir. Doğal olarak varolan kakao polyphenol'leri uzun süreler boyunca koyu ve sütlü çikolataları oksidasyondan korurlar.
Yorum Yapabilirsiniz