çikolata
çikolata saklama kosulları
Çikolatayı Nasıl Saklanır ?
Çikolatanın saklama koşullarını merak mı ediyorsunuz ? Çikolatanın tazeliğini ve lezzetini korumak istiyorsanız  Bunlara dikkati edin
Çikolatanın
 tazeliğini korumak istiyorsanız  çikolatayı daima kuru ve karanlık bir 
yerde ve 16°C ile 20°C arasında bir ısıda saklayın. Hiçbir zaman 
buzdolabına koymayın. Ayrıca 10°C'yi geçen ısı değişikliklerine tabi 
tutmayın; aksi takdirde çikolatanızın yüzeyinde parlak bir beyaz tabaka 
belirebilir. Bu çikolatanın tadını etkilemez ama tabii ki, parlak, koyu 
renkli ve güzel görünümlü pralin ve çikolata çubukları çok daha çekici 
olmaktadır. Çikolatayı hiçbir zaman keskin kokulu diğer yiyeceklerin 
yanında saklamayın; çikolata çok kolayca diğer kokuları emebilmektedir 
ve bu çok sevdiğiniz çikolatanın eşsiz tadını olumsuz etkileyebilir.
Kaliteli kakao, koyu ve sütlü çikolata doğal nedenlerden dolayı uzun bir raf ömrüne sahiptir. Doğal olarak varolan kakao  polyphenol'leri uzun süreler boyunca koyu ve sütlü çikolataları oksidasyondan korurlar.

Yorum Yapabilirsiniz