çikolata
çikolata saklama kosulları
Çikolata siparişi
çikolatanın yararları
çikolatanın zararları
Fotoğraflı Çikolata
10 Soruda Çikolata
1 Türkler en çok hangi
Pazar araştırması yapan Nielsen’in verilerine göre Türkiye’de en çok bireysel tüketime yönelik kare, baton ve
2
Ülker yetkilileri bu sorunun yanıtını şöyle veriyor: ‘
3 En sağlıklı
Beslenme ve Diyet uzmanı Nükhet Aksakal Bağışgil bu soruya ‘Bitter
4
Beslenme ve Diyet uzmanı Nükhet Aksakal Bağışgil’e bu soruyu sorduğumuzda ‘Bir gıdanın zarar ve faydasından bahsederken tüketilen miktarı çok önemli’ diyerek şöyle devam ediyor: ‘
5 Ya zararları?
Bağışgil ‘
6 Mutluluk veriyor mu?
7 Migreni tetikler mi?
Nükhet Aksakal Bağışgil migren hastalarında Phenolsuphotransferase adı verilen enzimin yetersiz olduğu bilimsel araştırmalar sonucu saptandığını söylüyor.
8
Mutluluk sağladığı ve lezzetinden dolayı bağımlılık yapıyor. Uzmanlar bu bağımlılığın psikolojik olduğunu söylüyor.
9 Dünyanın en pahalı çikolata hangisi?
Danimarkalı Knipschildt tarafından üretilen Chocopologie’nin dünyanın en pahalı çikolatası olduğu belirtiliyor. 1999 yılında üretilmeye başlanan el yapımı çikolatada Fransız siyah truffle dünyanın ünlü çikolata markası Valrhona’nın kakaosuyla kaplandı. Tanesi 250, yarım kilosu ise 2 bin 600 dolar!
10 Evde çikolata yapılabilir mi?
Ülker yetkilileri bunun pek mümkün olmadığını söylüyor. Çünkü çikolata yapımının her aşamasında belli sıcaklık değerleri gerekiyor. Ülker’de çalışan uzmanlar ‘Evde bunu sağlama imkanı yoktur. Çikolata üretim aşamasında yüksek sıcaklıkta şiddetli karıştırma ve dövme işlemi için endüstriyel makinelere ihtiyaç var. Bu aşamada çikolata karışımı karıştırılıp dövülerek hem havalandırılır hem de lezzet ve aroma gelişimi sağlanmış homojen çikolata hamuru elde edilir’ diyor.
Yorum Yapabilirsiniz